Barisan Kepimpinan


Menteri Besar Perak Memastikan hubungan Pentadbiran dan Penyelarasan Tindakan di antara YAB Menteri Besar Perak selaras dengan dasar-dasar yang diputuskan oleh Kerajaan Negeri.


YB Dato Shahrul Zaman Yahya merupakan ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Perak dan Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan & Sumber Manusia.


Ahli Dewan Negeri Kawasan Bukit Chandan sejak dari tahun 2014 dan juga memegang jawatan sebagai Naib Ketua UMNO Bahagian Kuala Kangsar sejak dari tahun 2013.Beliau sekarang berkhidmat sebagai Ahli Dewan Negeri (ADUN) Kawasan Pengkalan Hulu sejak dari tahun 2013 dan juga memegang jawatan sebagai Timbalan Ketua UMNO Bahagian Gerik sejak 2013 hingga sekarang.


Dr. Mazalan Kamis merupakan Ketua Pegawai Eksekutif di Institut Darul Ridzuan (IDR), sebuah badan pemikir bagi Kerajaan Negeri Perak.


Beliau merupakan pentadbir yang berpengalaman dalam bidang belia dan sukan. Hal ini dapat dilihat daripada pengalaman beliau sebelum ini yang banyak memegang jawatan di Jabatan berkaitan belia dan sukan.